Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kundesenteret

Nobl fortsetter medlemsveksten og hadde tett på 19.000 medlemmer ved årets slutt. Stadig flere av medlemmene er under 21 år og sikrer seg dermed tidlig ansiennitet for å komme inn i boligmarkedet.

Flere unge melder seg inn i Nobl

Det er mange fordeler med å være medlem i Nobl. Og det oppdager stadig flere nye nordlendinger. Da nyttårsrakettene ble fyrt av hadde Nobl 18858 medlemmer. Det er i alt 974 nye medlemmer i løpet av 2022 og er omtrent samme veksten som vi hadde året før.

Unge medlemmer

For Nobl er det viktig å få inn medlemmene så tidlig som mulig, dette fordi du starter å samle ansiennitet fra den dagen du starter medlemskapet. Jo tidligere du meldes inn, desto enklere vei får du inn i boligmarkedet ved bruk av forkjøpsretten.

For oss er det ekstra viktig at de unge skal få en enklere vei inn i et stadig vanskeligere boligmarked. Derfor har Nobl i mange år praktisert gratis medlemskap for alle helt til den dagen du fyller 21 år. Det eneste du må betale er en innmeldingsavgift på 500 kroner. I 2022 var 260 av våre nye medlemmer under 21 år, noe som utgjør 27 prosent av den totale medlemsveksten. Vi håper denne veksten vil øke ytterligere i årene som kommer – og vil være en viktig strategisk satsing fra Nobl.

Våre medlemmer er våre eiere og vil alltid stå sentralt i alt arbeidet vi gjør, både med tanke på bygging av nye boliger, forvaltning av boliger og å sikre gode medlemsfordeler i Nobl. Medlemmene skal oppleve det som godt, trygt og verdifullt å være en del av Nobl, og de skal få rask hjelp hvis de lurer på noe.

Kundesenteret – hjerte i Nobl

Vårt kundesenter med Karianne,  Heidi og Hege tok imot nærmere 8000 telefonhenvendelser i 2022. I tillegg ble det tatt nesten 2000 telefonsamtaler fra vårt kundesenter og ut til våre kunder, samarbeidspartnere og medlemmer. I tillegg besvarte vårt kundesenter daglig mange henvendelser på e-post og i sosiale medier med alt fra spørsmål om forkjøpsrett til juridiske spørsmål og fordeler knyttet til medlemskapet.

Forkjøpsretten – medlemmenes viktigste fordel

Forkjøpsretten er og blir medlemmenes viktigste medlemsfordel og en svært sentral del av borettslagsmodellen. Det er en læresetning vi aldri kommer til å slutte å formidle. I 2022 ble det solgt 597 boliger i tilknyttede borettslag. Det er boliger som Nobls medlemmer kan melde forkjøpsrett på, og det resulterte i 688 meldinger om forkjøpsrett. Vi har de siste årene sett en sterk økning i antall meldinger på forkjøp og det kan tyde på at boligmarkedet, spesielt i Bodø, er presset, og at flere ser verdien av å ha medlemskap i Nobl. Vi ser også en sterk økning i overdragelser av medlemskapet internt i familien – hvor yngre fremtidige boligkjøpere får en fin mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet.

I løpet av året valgte våre medlemmer å benytte forkjøpsretten til å tre inn i høyeste bud 132 ganger. 22 prosent av alle boligene som selges i borettslag tilknyttet Nobl ble i 2022 tatt på forkjøpsrett.

Gode medlemsrabatter

En annen viktig fordel for medlemmene i Nobl er fordelsprogrammet vårt hvor vi jobber for å sikre gode rabatter og bonusordning både lokalt og nasjonalt. Avtalene er eksklusivt fremforhandlet for boligbyggelagets medlemmer og skal gi medlemmer som ønsker det, en merverdi av sitt medlemskap.
Nobls medlemmer har vært flinke til å aktivere sitt medlemskap og registrere kortnummer for å få tilgang til rabatter og opptjening av bonus hos lokale og nasjonale leverandører. Vi måler hvor attraktive medlemsavtalene er ved å se på trafikktall fra transaksjoner som gir bonus. Tallene viser at medlemmene nyter godt av fordelsprogrammet.

Fordelskortet i tall

Vi hadde i 2022 registrert 4017 medlemmer i fordelsprogrammet. Det er en økning på 5,4 prosent fra året før.

I gjennomsnitt benyttet våre medlemmer seg av en bonusavtale 59 ganger per dag i 2022, noe som gir en total på 21.369 transaksjoner i løpet av 2022. Det er en liten nedgang fra året før, som nok var et litt uvanlig år ettersom vi var i en pandemi. Vi oppholdt oss mer hjemme og pusset blant annet mye opp under pandemien.

Totalt opptjent bonus for Nobls medlemmer var 909.163 kroner i 2022, noe som er en liten økning fra året før.

I 2021 handlet Nobls medlemmer for til sammen 23. 919.522 kroner. Det er omtrent på samme nivå som året før.

Vi har i 2022 fått på plass en rekke nye avtaler og spesielt gledelig er det at vi har fått flere gode medlemsfordeler i Lofoten og Vesterålen med blant annet Byggmakker, Bohus og Intersport. I tillegg fikk vi i 2022 signert en veldig god medlemsfordel med Kvik kjøkken i Bodø og Svolvær som gir våre medlemmer opptil 20 prosent rabatt pluss 2 prosent bonus.

Våre fem mest populære avtaler i 2022:

  • Nobl strøm fra Polar Kraft
  • Bohus
  • Kvik
  • K. Hansen Optik
  • Byggmakker

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.